jonasmunckhammar

Tips för att bygga volym!

Kategori: Månadens mål

Som lovat har jag tänkt ge er tips för att bygga volym. Som jag nämt innan när jag skrivit dagens träning så använder jag mig ofta av superset, dropset eller pyramidset. Att använda dem här metoderna gör att du ger 110% vilket är nödvändigt för att musklerna ska förstå att dem måste växa och bli starkare. Men nu till en annan väldigt viktig aspekt, kontakten mellan hjärnan och musklerna. För att träna upp det här är det viktigt att kontrahera muskeln i toppen av alla övningar. Gör du detta kommer du känna att du inte als orkar lika många repetioner men dem du gör kommer ge dig så mycket mer och ett bättre pump. Men vad jag älskar att göra och tycker ger mig bäst resultat är att, direkt efter avslutat set spänna den muskeln du tränar. Håll den spänningen i ca 10 sek, och gör det efter varje set. Om du prövar detta kommer du känna att du får mycket bättre kontakt med musklerna när du tränar och ett mycket bättre pump. Och har du inte haft träningsvärk på ett tag kommer du garanterat få det nu.
Så pröva detta och återkom till mig vad du tyckte :)
 
Ha det gött

Fullt upp

Kategori: Dagens träning

Jag lovade att ge lite tips idag på bygga volym, men dagen har sprungit ifrån mig. Jag ber om ursäkt men löser det under morgondagen.

Ha det gött!

Tävling

Kategori: Månadens mål

Ledsen för att jag inte skrivit under en längre tid, allt har varit knas inför dagens tävling då jag försökt vila och fokusera på den. Men med start imorgon är allt som vanligt ingen och jag går tillbaka till att lyfta tyngt och bygga volym. Några tips som gör världens skillnad kommer imon.
Nu till tävling, Jag har nämt det här tidigare att jag skulle pröva på att tävla i Chins, Dips och Rodd. Förberedelserna för detta var att jag tränade mer uthållighet och just dem övningarna dem två föregående veckorna. Jag började med otroligt höga mål som allt eftersom blev mer realistiska mål. "sikta mot stjärnorna och nå trä topparna" är väll en väldigt exakt beskrivning på den här upplevelsen. Inför tävlingen hade jag som personliga mål att göra 15 Chins 30 Dips och 315 m/1min. Jag gjorde 15 chins men fick 2 bortdömda jag gjorde 31 dips men fick 8 bortdömda och jag gjorde exakt 315m i rodd. Alla skulle säkert sagt samma sak men jag tyckte dommaren var väldigt elak i dipsen även efter kollat bild bevis. Men jag uppfyllde mina mål och jag trodde dem skulle stå sig bra efter jag kollat fjol årets resultat. Men OJ vad fel jag hade, det var otroligt duktiga grabbar som var med och tävla idag och jag kommer inte ihåg deras exakta siffror men några gjorde 27 chins upp över 40 dips och nästan 370m i rodd. Det var imponerande och motiverande att se dem.
Så vad försöker jag säga egentligen? Jag är nöjd och missnöjd, jag är jätte nöjd att jag nådde mina mål men missnöjd med min 8:e placering.
Måste nämna min kollega och tränings kompis Ida som vann amatör dam klassen på ett sett som jag tyckte var överlägset, så ett stort grattis till henne. Och jag får hoppas att hon kan göra mig till en vinnare tills nästa gång.
 
Nu är tävlingen över och jag är OTROLIGT taggad att gå tillbaka till mina tunga vikter och kan bara säga
NU FAN KÖR VI!!!!
 
Här kommer några bilder från tävlingen:
Dommaren påstår att axeln ej är under arbågsleden därför ej godkänd, håller ni med han?
Om ni inte prövat att ro allt ni har i en minut gör det, är så JÄVLA jobbigt!
 
Ha det gött!

Timing!

Kategori: Dagens mat

Som jag sa igår är det timing som är viktigast. Självklart spelar vad du har för mål stor roll i hur du ska planera måltiderna. Men en sak som gäller oavsett mål är måltiderna innan och efter träning. Det är väldigt viktigt att ha tillräckligt med energi för ett träningspass samt att starta återhämtningen efter. Hur ska man gå till väga då? Ett mellanmål 30-60 min innan ett träningspass är bra om det då innehåller kolhydrater och protein. Några exempel är att använda frukter och bär som kolhydrater och för protein kan det vara en shake, kvarg eller keso.
När du nu då haft energi för ett riktigt bra pass och gett allt är du tom på energi och musklerna nerbrutna. Du behöver nu starta återhämtningen, snabbaste sättet är att dricka BCAA. Andra alternativ kan vara en protein shake eller samma som mellanmålet innan. Det är viktigt med riktig mat efter träning men det tar oftast lite tid så att stoppa i sig något av dem nämnda alternativen gör att du kan skjuta upp middagen en timma så du hinner hem och laga en ordentlig måltid.
Är ditt mål att bygga muskler måste du äta rejält hela dagen med start när du vaknar. En ordentlig frukost innehållande alla våra näringsämnen.
Vill du gå ner i vikt är frukosten ett perfekt tillfälle för att bränna fett. När du vaknar är kroppen tom på energi och måste då använda fett eller protein som vi har i kroppen. Så stoppa i dig lite protein och ta en morgon promenad gör att kroppen väljer att bränna fett. Efter din 40 min promenad är det okej att äta en ordentlig frukost. Tänk bara på att läsa näringsinnehållet så du inte stoppar i dig massa socker!
Om ni undrar något hör av er.
Ha det gött

Dags för tävling!

Kategori: Månadens mål

Hej hur går det för alla, har ni räknat ut hur mycket ni ska äta? När det kommer till kosten är tajmingen ALLT man kan unna sig lite nån gång men det ska vara vid rätt tillfälle. Jag tänkte gå in på det lite imon för idag vill jag prata om tävlings debut. Den 27 oktober ska jag göra tävlings debut. Det är ingen posering utan en prestations tävling, bestående av tre grenar. Chins, dips och 1 min rodd. Där det handlar om att göra så många rep som möjligt med strikt form samt ro så långt som möjligt. Så nu går träningen från få tunga rep till lite lättare och fler för att förbereda mig inför tävlingen. Mitt mål är att klara 25 chins, 40 dips och 300+ på rodden. Klarar jag det hoppas jag det räcker långt. Jag kommer dela med mig av resultatet oavsett hur det går men nu dags att sova så jag orkar träna hårt imon.
Vi hörs imon angående tajming.
Ha det gött

Alaska pollock

Kategori: Dagens mat

Igår hittade jag en för mig ny fisk i frysdisken, den hette "alaska pollock". Idag var det dags för provsmakning och den var god. Fisk är den ultimata maten för den som vill bygga muskler, fullt med protein och fettsnålt. Idag kombinerade jag fisken med guacamole, råris, bladspenat och paprika. Råris är komplexa kolhydrater, alltså långsamma vilket är det vi vill ha för att inte få insulin-pikar utan hålla blodsockret så jämnt som möjligt.
Jag har alltid velat äta fisk minst 1/dag i veckan men har alltid tyckt det vart dyrt. Men den här alaska pollock kostade 20kr/500g vilket för mig är väldigt rimligt. Ni kan kombinera era måltider som ni själva vill efter tallriksmodellen. Men välj gärna dom långsamma kolhydraterna så som råris, quinoa, sötpotatis och även fullkornspasta. Försök dock hålla nere konsumtionen av pastan då den innehåller vetemjöl.
Dagens måltidsinnehåll:
250 g alaska pollock
0,75 dl råris (okokt mängd)
1 avokado (mosad med chili & vitlök)
Bladspenat
Paprika
 
Så här blev resultatet:
Ha det gött!
 

Celsius

Kategori: Sammarbetspartner

Idag kan jag med glädje meddela att jag är Celsius nyaste ambassadör. Jag har länge använt deras produkter och älskar energin dem ger mig. För mig finns det ingen bättre start på dagen än att börja med en Celsius. Jag använder mig även utav dem när jag är på resande fot, för att få energi innan träning. Ni som prövat dem har säkert redan fastnat för dem. Om ni inte smakat än, GÖR DET.
Om ni har några frågor angående deras produkter kontakta gärna mig.
Ha det gött!
 

Hur mycket ska man äta?

Kategori: Dagens mat

Haloj, Jag tänkte skriva om dagens mat vilket var kycklingbröst med sötpotatis. Sen kom jag på att jag redan har skrivit om det men det är helt enkelt den bästa och godaste maten för den som tränar. Men vi får väll prata riktlinjer istället.
Ett bra ställe att börja är att räkna ut hur många kalorier du behöver äta under en dag,
steg 1: BMR = Basal metabolic rate, Det är en siffra på ditt minsta dagliga intag av kalorier för att kroppen ska fungera korrekt. Du räknar ut det på följande sätt:
Kvinnor 18-30: 14,7 x vikt + 496
Kvinnor 30-60: 8,7 x vikt + 829
Män 18-30: 15,3 x vikt + 679
Män 30-60: 11,6 x vikt + 879
 
Steg 2: matens termogena effekt ser ut som följer: BMR + 10%
 
Steg 3: Fysikst aktivitet: hitta vart du är i tabellen och gångra siffran du har med den i tabellen.
Nu har du siffran på hur många kcal/dag du ska äta. Vill du gå ner i vikt ska du äta 500 kcal mindre och vil du gå upp så ät 500 kcal mer.
 
Vi pratar mer imon om VAD vi ska äta, tills dess räkna ut erat kalori intag och va ärliga mot er själva.
Ha det gött!

Ny motivation

Kategori: Livet och lite till

Jag ber om ursäkt för avsaknaden av inlägg men jag har haft mer än fullt upp de senaste veckorna. Med start måndag lovar jag att vara igång igen med fler och mer detaljerade kostråd.

Det är en utmaning att hålla igång träningen på resande fot men jag känner ändå att jag kan med rak rygg säga att jag skött mig bra. Och under dagens pass träffa jag min goda vän Hawbir Garib. Den killen är gjord av guld, om jag hade vart en fighter hade det inte vart nån tvekan om vem jag vill ha i min ringhörna. Och nu i min resa mot Fitness scenen vet jag vem jag ska vända mig till när jag behöver lite extra motivation, min vän Hawbir!

Tills vidare
Ha det gött