jonasmunckhammar

Ny vecka

Kategori: Livet och lite till

Imorgon är det ny vecka och det är med nya krafter vi kastar oss in i vardagen igen. För mig börjar axeln må lite bättre och hoppas på goda besked från sjukgymnasten på tisdag. Det har varit en väldigt givande vilovecka för mig då jag hunnit med 4 riktigt bra benpass, som givit mig bättre teknik i mina squat och där av bättre kontakt i musklerna.
Men imorgon hoppas jag våga mig på lite armar om axeln tillåter, och fortsätta resan mot målet.
Jag har idag prövat min ät och sov klocka, vilket enkelt är 6 olika alarm i telefonen men som påminner mig om att äta och jävlar vad bra det har funkat idag. Klockan ringer var 3:e timma och då är det bara att slänga i sig nått, mitt tips till er som har svårt att komma ihåg ;)

Jag har länge haft ett citat på hjärnan, "Att inte planera, är att planera att misslyckas" min ät och sov klocka är första steget för att inte misslyckas.

Nu säger klockan SOV, så vi kan tjöta mer imon.
Kör hårt och:
 
Ha det gött!!

Ett bakslag

Kategori: Dagens träning

Igår var det bröst som fick sig en rejäl genom körare. Och idag var det rygg, det kommer mer detaljer nästa gång för just nu är det lite svårt att skriva. Precis innan jag skulle ge mig på mitt andra pass för dagen, gick axeln sönder. Det knäcktes rejält och lät hemskt, men är inte så farligt som jag försöker få det att låta ;) Men motgångar kommer vi alla möta det är bara att stå emot. Mina ben kommer att få ta straffet imon för att axeln inte pallade. Sedan får fredagen avslöja om det blir vila nån dag eller om det gå att bita ihop utan att fördärva något.
Var aldrig rädd för att ställa frågor! Och stöter ni på motgånger finns det alltid en lösning!
Ha det gött!

Ben

Kategori: Dagens träning

Några dagar senare och jag har fortfarande inte blivit bättre på att skriva, men tro mig jag försöker verkligen. Idag var jag uppe med tuppen och hade en klient kl 7, efter det hade jag lite tid för att bättra på min egna fysik. Jag valde ben för det är en stor, kanske min största svaghet. Idag blev det 3 wu set squat, sedan 7 x 3 110kg. Jag önska jag hade tillgång till en "plate loaded squat press" men fick köra i benpress maskinen istället 5 x 8. Avslutade med leg extentions 3 x 10, tror jag hade 58kg idag.

Pröva gärna det här benpasset och kommentera hur ni upplevde det?
 
Ha det gött!

Helt slut

Kategori: Dagens träning

Idag har jag haft 3 st "Tabata" pass med inte många minuter emellan. Och Tabata är tufft vill jag lova, om era gym erbjuder det så pröva på. Inte det smartaste och inte heller det skönaste heller med facit i hand, så körde jag ett rygg pass med min polare Krister innan. Och jag kan väll nämna lite detaljer(tips). Jag värmer alltid upp med kvastskaft så jag blir mjuk i "rhomboid major"(musklerna innanför skulderbladet). Och min första övning är alltid chins. Sedan blev det marklyft där vi jobba oss upp till 3x140kg, har under uppbehållet satt PB på 150kg om mer kommer snart ;).
Efter marken körde vi latsdrag, focus under hela passet är bra kontraktion och bra stretch. Det är så ni får ryggen att växa. Vi avslutade med breda rodd, smala rodd och shoutgun rodd supersetad med straight arm pulldowns.

Men dagen har även givit glädje besked, då jag beslutat mig för att representera MM sports team när jag kliver upp på scenen. Ytterliga en faktor som höjer motivationen så nu fortsätter vi gasa.
 
Ha det gött!

Dags att starta det nya året!

Kategori: Månadens mål

Nu är det nya året här och 2014 är MITT år. Jag ska bli farsa och jag ska göra tävlings debut i Men's physique.
Jag är mer taggad än vad jag nånsin varit och ska få hjälp av min vän och kollega Samme. Ska bli riktigt kul att få lite hjälp och pushning.
Då tävlingen är 30 nov är det slut datumet. Och jag hoppas ni alla vill följa min resa dit. Nu fortsätter vi att bygga volym och äter som vi gjorde i december ;)
(mer detaljer om träning och mat kommer vi igång med snart igen)
Ha det gött!